Svea Fanfar Etapp 2, Östermalm

Med Musikhögskolan som närmsta granne, vid gamla Svea Artilleri och nära anrika Stockholms Stadion växer Svea Fanfar fram – ett av Stockholms innerstads mest spännande nybyggnadsprojekt. Här utvecklar nu Convea andra etappen av bostadsrättsprojektet.

”Vi tar tillvara de positiva erfarenheter vi har från den lyckade första etappen och försöker lyfta oss ytterligare en tonart” säger Kristian Eriksson. ”Här blandas klassisk musik med doften från trädkronorna och snart kommer biltrafiken nästan att försvinna i och med att Lidingövägen avlastas av Norra länken.” Området har en god tradition av att blanda klassicism och funktionalism. De äldre ridskolebyggnaderna kommer att sparas, renoveras och få en ny funktion i den nya musikhögskolan. Det hästskoformade kvarteret utformas så att det skapas en inre öppen plats mot den nya Musikhögskolan. Ludmilla Larsson, Arkitekt på Brunnberg & Forshed berättar: ”När vi ritade Svea Fanfar ville vi ha en kontinuitet i stadsmiljön med tydliga kopplingar till de omkringliggande kvarteren och miljöerna på och kring Östermalm. Samtidigt ville vi att det här skulle bli något eget, något alldeles extra.”

Boende i Svea Fanfar lever ett stenkast från restaurangliv, charmig shopping kring Östermalmstorg och i Fältöversten. Det är nära och lätt att ta långa promenader på Gärdet, Djurgården eller i Lill-Jansskogen. Svea Fanfar kommer att vara en levande stadsmiljö med en blandning av bostäder, butiker, restauranger, kultur och utbildning.