Frågor och svar

Här kan du få svar på vanliga frågeställningar.

Vad menas med bekymmersfritt boende?

På Convea bygger vi alla hus som om vi skulle äga och förvalta dem själva. Vi tror inte på snabba klipp, vare sig för oss själva eller för några andra. När vi lägger ner lika mycket tid och omsorg på alla bostäder, blir livet lättare för alla som bor i dem, oavsett om det är hyresrätter eller bostadsrätter. Bygger man ordentliga hus blir det mindre bekymmer. Både för oss och för folk som bor i dem.

Har Convea en internkö?

Nej, inte i vanlig mening. Däremot kan du hålla ögonen på vår hemsida. När ett nytt hus med bostadsrätter dyker upp, kan du göra en intresseanmälan. När det gäller hyresrätter så förmedlas de av kommunernas bostadsförmedlingar.

Varför byggs inte fler hyresrätter?

Det finns lika många förklaringar som det finns brist på bostäder. Mest handlar det nog om politisk vilja. Bostadsrätter är lönsamma på kort sikt medan hyresrätter betalar sig på lång sikt. Så länge kommuner och byggföretag föredrar kortsiktiga affärer så blir byggandet av hyresrätter lågt. På Convea tänker vi tvärtom. Vi föredrar att bygga hyresrätter och har eller ingenting emot att äga och förvalta dem.

Varför bygger Convea bara i storstäderna?

Svaret är att vi bygger där behovet är som störst. Just nu är inflyttningen till storstäderna enorm. Stockholm växer med ett helt Lidköping varje år. I framtiden kan vi naturligtvis tänka oss att bygga på fler ställen i landet men just nu fokuserar vi på Malmö, Göteborg och Mälardalen.

Hur skiljer sig Convea från andra aktörer?

Convea är annorlunda då vi ägs av dels Veidekke – ett byggföretag och dels Alecta – en pensionsförvaltare. Både Veidekke och Alecta är kända för att tänka långsiktigt. Genom att bygga med hög kvalitet från början så blir behovet av reparationer och underhåll lägre på sikt. Det gynnar alla som bor i våra bostäder.

Bygger Convea bostadsrätter också?

Ja, Convea bygger bostadsrätter även om det är hyresrätter som är huvudinriktningen. Just nu arbetar vi med utvecklingen av andra etappen av nybyggnadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm i Stockholms innerstad. Välkommen att läsa mer om projektet under "Sök bostad"